Stiri Stiri

Înapoi

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ ONLINE

     Scopul existenței Serviciului Public de Ocupare este acela de a oferi asistență persoanelor în căutarea unui loc de muncă pentru a facilita integrarea/reintegrarea acestora pe piața muncii. 
     Proiectul „Bursa Locurilor de Muncă Online (BLMO)" își propune oferirea unei alternative la serviciile clasice de mediere a forței de muncă prin intermediul Bursei Locurilor de Muncă, deschizând oportunitatea accesării online, sub forma unui serviciu de tip "self-service".
     Înscrierea persoanei într-o bursă a locurilor de muncă online înseamnă o transferare a efortului de implementare a activităților de mediere a muncii către o aplicație care funcționează și oferă servicii fără întrerupere.
     Soluția propusă acoperă acest handicap de organizare deoarece prezența bursei în sfera online generează o participare permanentă a angajatorilor și șomerilor în procesul de negociere pentru ocuparea unui loc de muncă. 
     Obiectivul general. Îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO din regiunea Vest, regiunea Centru, regiunea Sud-Vest Oltenia și regiunea Nord-Vest, prin simplificarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă.
     Bursa locurilor de muncă online este un demers inovator care asigură întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare.      Proiectul propune o soluție viabilă de dezvoltare a serviciilor de tip „self-service", adresate beneficiarilor SPO – angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă. 
     Proiectul asigura o alternativă la sistemul clasic de accesare a serviciilor SPO, prin crearea unei platforme informatice integrate care permite furnizarea online a măsurilor active de ocupare. 
     Participarea la bursă este o opțiune disponibilă în orice interval orar și în oricare zi a saptămânii ceea ce deschide posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă de a fi selectat pentru angajare, în afara spațiului european. 
     Prin această aplicație programarea interviului devine o opțiune care poate fi stabilită de comun acord între cele două părți.